Szkoła Podstawowa nr 1 w Zabrzu
Masz wyłączoną obsługę javascript, niektóre funkcje na stronie mogą działać nieprawidłowo
15.02.2025
Arnold, Jowita, Georgina, Faustyn, Józef, Klaudia, Sewer
Witamy wszystkich serdecznie na oficjalnej stronie internetowej Szkoły Podstawowej nr 1 w Zabrzu
KUCHNIA
Uczniowie naszej szkoły mają możliwość zakupu pysznych, zbilansowanych posiłków opracowanych przez Panią intendentkę Barbarę Diduszko. Każdorazowo podajemy spis posiłków na dany tydzień, na stronie szkoły, w formie do pobrania w plikach poniżej.
MENU
aktualne menu: 2025.02.24 - 28
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w doniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
    • syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę,
    • maltodekstryna na bazie pszenicy,
    • syropów glukozowych na bazie jęczmienia,
    • zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
    • żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karetonoidy,
    • żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina.
  5. Orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
    • całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego,
    • mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego,
    • fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymywanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego,
    • estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),z wyjątkiem:
    • serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
    • laktitolu.
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne
kucharka
Życzymy Smacznego ! :)
winiary
Kuchnia zastrzega sobie możliwość zmin w jadłospisie.
online: 1 użytkownik, dziś: 8 użytkowników
SieciakiZachowaj trzeźwy umysłMinisterstwo Edukacji i NaukiLaboratoria PrzyszłościAkademia Bezpiecznego PuchatkaSieciakiZachowaj trzeźwy umysłMinisterstwo Edukacji i NaukiLaboratoria PrzyszłościAkademia Bezpiecznego Puchatka
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, zgadzam się na przetwarzanie na stronie www.sp1zabrze.vot.pl moich danych osobowych.
sid © 2008 - 2025